Küçükçalık Tekstil Arge Merkezi oldu.

Küçükçalık grubu dünyadaki önemli firmaların çözüm ortağı. Aynı zamanda ürettiğimiz ürünlerle o firmaların ürün geliştirme pozisyonunda. Ürün geliştirmede, ARGE’ye çok ciddi önem veren bir kuruluş olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığına yaptıkları başvuru ile Arge Merkezi belgesi alma hakkını elde etti. Arge Merkezi Kurulum çalışmalarını birlikte yürüttüğü Univation yöneticileri ile bir araya gelen Küçükçalık Tekstil Arge Merkezi yöneticileri Muzaffer Kars ve Aysun Yenice Univation Yöneticileri Hakan Eryılmaz ve Ömer Kocakuşak’ın elinden plaketlerini teslim aldılar. Arge Merkezi yönetim çalışmalarına Univation ile birlikte başlayan Küçükçalık Tekstil yeni projeler için kolları sıvadı.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu ve ihracatçı firmaları arasında yer alan Küçükçalık Grubu, Mısır, Bursa’nın İnegöl ilçesi ve Kayseri sonrasında Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde de (OSB) bir tesis açtı. Tesis arsa hariç 40 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilmiş olup, günlük 50 ton iplik üreterek 350 kişi istihdam ediliyor. KFS Sentetik Hendek fabrikasının alt yapısı günde 200 ton sentetik iplik üretmek üzere yapılırken, kısa vadede bu kapasiteye ulaşması ve 900 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

KFS Sentetik Hendek fabrikasının açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın,Küçükçalık Şirketler Grubu Yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir